«El crim de l'EI reforça la nostra determinació. No hi haurà treva», així de contundent es va mostrar el president francès, François Hollande, durant el seu discurs davant la doble cambra. «No es tracta de contenir sinó de destruir aquesta organització», per la qual cosa França incrementarà les seves accions a Síria. «Continuarem els atacs en les properes setmanes».

El mandatari francès va anunciar que els portaavions Charles de Gaulle es traslladarà dijous al Mediterrani oriental per triplicar la capacitat de França a la zona. No obstant, va indicar que «necessitem més atacs aeris». En referir-se als atemptats va indicar que van ser «planificats a Síria, organitzats a Bèlgica i perpetrats en el nostre territori, amb complicitats de França». «Els que han desafiat a França han acabat sent els perdedors de la història i tornarà a ser així», va assegurar Hollande, alhora que demanava «sang freda» als ciutadans en «aquests moments difícils» i va recordar que la societat gal·la «no es deixa impressionar pel terror».

Conscient que farà falta temps per guanyar aquesta guerra, Hollande va assegurar que «no hi ha una guerra de civilitzacions perquè l'adversari no és una civilització».

En aquest sentit François Hollande també va instar tota la ciutadania a «seguir treballant, seguir sortint, seguir vivint, seguir influint en el món».