Les autoritats alemanyes van cancel·lar a última hora el partit de futbol amistós que havia d'enfrontar a Alemanya i Holanda a Hannover davant el temor al fet que es produís un atemptat islamista, encara que a l'hora de tancar l'edició no s'havien trobat explosius.

El responsable d'Interior de l'estat federat de Baixa Saxònia, Boris Pistorius, va afirmar que, encara que l'operatiu policial segueix en marxa, les forces de seguretat no han confiscat cap artefacte ni s'ha practicat cap detenció.

No obstant això, el ministre d'Interior alemany, Thomas de Maizière, va justificar la decisió «dura» i «amarga» de suspendre el matx per la sèrie d'indicis que s'havien anat acumulant al llarg de la tarda a Hannover.

De Maizière, per la seva banda, va parlar de «bones i amargues raons» per a la suspensió del partit, encara que no va donar més detalls perquè «es tracta de la seguretat nacional» d'Alemanya.

La decisió ha estat «dura», però «en tan difícil situació té prioritat de seguretat de la gent», va argumentar.

El ministre va reconèixer que la decisió s'havia pres «tard» -hora i mitja abans de l'inici del partit i amb espectadors ja a l'estadi- però va explicar que els indicis s'havien anat consolidant al llarg de la tarda i que «no va ser possible abans».

«Els indicis s'han consolidat de tal manera» que, «després d'una acurada reflexió» i per garantir «la protecció de les persones», es va decidir cancel·lar el partit que havia de tenir lloc a l'IDH Arena.

Anteriorment, el cap de Policia de Hannover, Wolker Kluwe, va assegurar en declaracions a la televisió pública ARD que hi havia «indicis concrets» d'un possible atac terrorista amb «explosius».

El responsable de policia va agregar que, com que les portes de l'estadi portaven només 20 minuts obertes, van decidir no deixar entrar a ningú més i evacuar els aficionats que ja havien entrat, acció que va transcórrer sense incidents.

La policia va animar a més per megafonia als afeccionats a tornar als seus domicilis i evitar «grans concentracions» humanes prop de l'estadi o en altres llocs com a estacions de trens.

Estava previst que presenciessin el matx la cancellera alemanya, Angela Merkel, així com els seus ministres d'Economia, Sigmar Gabriel, i Interior, Thomas de Maizière.

Cap dels tres polítics es trobava en l'estadi quan es va procedir a evacuar-lo i la cancellera va volar immediatament de tornada a Berlín.

La selecció, en lloc segur

A més, la policia va portar a la selecció alemanya a «un lloc segur» després que es cancel·lés l'amistós segons va explicar el portaveu de la DFB, Jens Grittner, en el seu compte de Twitter.

Per la seva banda, la selecció holandesa, que anava amb autocar cap a l'estadi, va tornar al seu hotel quan es va conèixer la cancel·lació del partit: «Estem consternats però ara estem en un lloc segur», va dir el defensa Joel Veltmann al canal holandès AT5.

L'estat d'amenaça a Hannover va portar les forces de seguretat a tancar part de l'estació central de trens després de trobar-se en les rodalies un «objecte sospitós» i a desallotjar la sala de concerts TUI Arena, que després de l'alerta finalment sí que va acollir el concert de The Söhne Mannheims que tenia programat. Estava prevista una actuació amb més de 14.000 espectadors.

Es tracta del segon partit amistòs entre seleccions europees suspès després dels atemptats de París del divendres, en els quals van morir 129 persones, després de la cancel·lació del Bèlgica-Espanya que s'havia de jugar també ahir a la nit.