La policia francesa i la resta de països europeus segueix intentant caçar Salah Abdeslam, el vuitè terrorista que va participar en els atacs de París i que va fugir de França, i un segon fugitiu implicat directament en els atemptats. Hi ha diversos testimonis que han assegurat els darrers dies que dins el cotxe amb que els gihadistes van desplaçar-se pels districtes 10 i 11 hi havia tres persones, els germans Salah i Brahum Abdeslam, i un tercer sense identificar que estaria en parador desconegut.

En el marc d'aquesta col·laboració europea, Alemanya va detenir ahir set persones a Alsdorf, prop d'Aquisgran que inicialment es pensava que tenien relació amb els atemptats. No obstant, un portaveu de la policia germana va indicar que no tenen «cap indici» que els pugui relacionar.

Ahir al matí, agents de la policia belga fortament armats van inspeccionar un cotxe sospitós i van retenir a dos individus en ple barri de les institucions europees de Brussel·les, al costat de la seu de la Comissió Europea i del Consell de la Unió Europea. El vehicle sospitós era un Fiat negre que es trobava a la rotonda Schuan, a prop del conegut part del Cinquantenari. Le anàlisis científiques hauran de determinar si està relacionat amb els atemptats.

Precisament ahir, Bèlgica va desplegar 300 militars addicionals, que se sumen als 220 que hi havia patrullant pels carrers de les principals ciutats enfront de l'amenaça «possible i probable» d'atemtpats terroristes.

Aquest intens moviment també s'ha notat a França, on el Govern va mobilitzar 115.000 gendarmes i militars i durant la passada matinada va realitzar 128 redades, inclós a Tolosa. També ahir es va localitzar un Renault Clio negre al districte XVIII amb el que es podria haver recollit Salah Abdeslam per dos homes arribats de Bèlgica.

Petició d'entrega a la policia

Mohamed Abdeslam, germà de Salah, li va demanar ahir que s'entregui a la policia, en una entrevista al canal francès «BFM TV», en la qual va dir no saber res del seu parador. Mohamed, que va quedar en llibertat dilluns després d'haver estat interrogat per la policia belga per saber si tenia alguna relació amb els atacs gihadistes en els quals va estar implicat un altre dels seus germans, Brahim, que es va immolar en un bar del bulevard Voltaire de París.

Preguntat sobre com era possible que visqués a la mateixa casa que els seus dos germans i no advertís res, va explicar que la seva família està «sorpresa» i «trista» per no haver «sabut fer res».