Girona no té més risc d'atac terrorista per ser una zona de frontera

El cap de la Regió Policial creu que la província no és un punt d'interès per atemptats com els de París

19.11.2015 | 00:00
Girona no té més risc d'atac terrorista per ser una zona de frontera

El cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Josep Milan, assegura que la província no té «més risc» de patir un atemptat gihadista per tenir frontera amb França. «L'única cosa que comporta és de permeabilitat en la fugida, però Girona en principi no és un punt d'interès per aquest tipus d'atemptats», va assegurar en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies. Milan admet que l'amenaça gihadista «preocupa», però també demana als gironins fer «vida normal» perquè els mossos estan «preparats» per lluitar-hi.
A la província, el cos ha intensificat els controls a carreteres i llocs com centres comercials però no a les mesquites. D'entrada, per no criminalitzar, però també perquè «no és allà on es formen els terroristes», recorda el comissari. El comissari precisa que «s'han doblat esforços» per combatre l'amenaça de l'integrisme islàmic. Tot i que no ha precisat quants agents s'hi dediquen específicament, Josep Milan sí que ha concretat que, a peu de carrer, els controls s'han multiplicat «de manera important». Se'n fan de forma periòdica no només a carreteres, sinó també a estacions de tren, d'autobusos i a espais on se sol concentrar més gent.
El cap de la Regió Policial admet que l'amenaça de l'Estat Islàmic comporta que la gent estigui «preocupada». Però també demana als gironins «fer vida amb normalitat», perquè els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos comparteixen informació de manera constant.
«A partir d'ara, trobar-se amb agents que portin una arma llarga, armilles antibales i vigilin un lloc ha de formar part del panorama diari; però la ciutadania no s'ha d'espantar perquè allò que fem és garantir la seguretat», concreta el cap.
El comissari concreta que, a la demarcació, hi ha agents destinats a detectar «indicadors de radicalització» que puguin fer saltar les alarmes. «Tot i que als atemptats de París hi havia una organització al darrere, no descartem el risc que suposa el llop solitari», explica el cap de la Regió Policial, en referència a aquells qui es radicalitzen a través de xarxes socials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema