A menys de dos mesos perquè comenci el judici oral del cas Nóos s'ha estès el temor en mitjans judicials del fet que el sindicat de funcionaris Manos Limpias, l'única part que demana la condemna contra la infanta Cristina, retiri la seva acusació, a causa de les conseqüències d'una querella que s'ha formulat contra la cúpula de l'entitat, personificada en el secretari general Miguel Bernad, i la lletrada Virginia López Negrete.

L'acusació contra el sindicat versa sobre una presumpta apropiació indeguda de 110.800 euros, aportats per desenes d'afectats per l'estafa en inversions filatèliques d'Afinsa. No obstant això, en mitjans jurídics propers al cas Nóos es va expressar el temor del fet que Manos Limpias, un sindicat que no té afiliats i del qual se'n desconeixen els mitjans de finançament, es vegi pressionat a dissoldre's o paralitzar les seves activitats, entre les quals destaca l'exercici de l'acusació popular en els més importants casos de corrupció política investigats a Espanya.

Exculpació de la Infanta

La renúncia del sindicat, que exer?ceix l'acusació popular a través de Virginia López Negrete, tindria com a principal efecte la immediata exculpació de la infanta Cristina, a qui ningú més acusa dels dos delictes fiscals que li imputa el sindicat. El passat 3 de novembre Manos Limpias va reaccionar a una primera informació periodística sobre la querella contra la seva cúpula i la va vincular a un intent de deslegitimar el seu paper com a acusació popular en el cas Nóos. En declaracions televisives Miguel Bernad va afegir que ningú aconseguirà apartar-los del seu paper de denunciants de les trames de corrupció.