Avions de guerra, alguns de la coalició internacional liderada pels EUA, van atacar ahir diversos objectius petroliers del grup terrorista Estat Islàmic a Síria i Iraq. L'Observatori Sirià de Drets Humans va destacar que els avions van bombardejar sis jaciments de cru al sud i est de la província de Deir al Zur, a la frontera amb Iraq i controlada gairebé en la seva totalitat pels gihadistes. Els camps de petroli atacats són Al Omar -el més gran de Síria-, Al Tanka, Al Yafra, Kunico, Al Tin i Al Jarata.

En aquesta mateixa línia estratègica el president de França, François Hollande, va celebrar un consell restringit de Defensa en el que va ordenar intensificar les operacions militars en curs contra l'EI. El president gal va donar a l'Executiu «les instruccions pertinents» a tal fin.

L'Estat Major de l'Exèrcit rus va informar de «grans pèrdues» en les files de l'EI després d'atacar a Alep, Idlib i Raqqa i destruir fàbriques d'explosius, arsenals i infraestructures petrolíferes.

El ministre d'Afers Exteriors rus, Serguéi Lavrov, va avisar als EUA que sense el president de Síria, Bashar Al-Assad, no hi haurà solució al conflicte.