Una setmana després dels atemptats de París, reivindicats pel grup terrorista Estat Islàmic (EI), s'intensifiquen els bombardejos de la coalició internacional i de Rússia sobre els seus feus a Síria i a l'Iraq.

La província siriana de Deir al Zur (nord-est), controlada gairebé íntegrament per l'EI i rica en petroli i gas, va patir ahir els bombardejos més intensos des de l'inici del conflicte al març de 2011, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Alguns dels blancs dels bombardejos van ser instal·lacions petrolieres com els jaciments de Jarata, Al Tank i A l'Omar. Els avions també van tenir com a objectiu localitats com Al Mayadín, Al Bukamal, Halata, Al Ashara, Bulin, Al Zabari i Al Buomar, entre unes altres.

El resultat d'aquests atacs van ser vuit civils morts, entre ells tres menors, i la destrucció de desenes de camions cisterna de petroli.

L'Armada russa va atacar posicions de l'EI amb míssils de creuer llançats des del mar Caspi. En total 18 mísils contra sis objec?tius a Raqqa, Idleb i Alep.

Almenys 35 combatents de diferents organitzacions van morir ahir a mans de l'exèrcit sirià a Idleb, al nord del país àrab, controlada gairebé en la seva totalitat pel Front al Nusra, filial síria d'Al Qaeda i els seus aliats.

Bombes amb missatges

«Per París» o «Pels nostres» resen els míssils que l'aviació russa va llançar ahir contra objectius de l'EI a Síria, segons un vídeo difós pel Ministeri de Defensa rus.

«Pilots i tècnics de la base aèria de Jmeimim van enviar per correu aeri un missatge als terroristes», resa el títol del vídeo difós.

El Govern de Turquia va denunciar que Rússia ha ferit 40 civil turcs durant els seus bombardejos a Síria, prop de la frontera turca i ha convocat l'ambaixador rus per exigir la fi dels atacs que considera que no tenen res a veure amb la lluita contra el terrorisme gihadista.

Turquia considera les minories turcoparlants de Síria, l'Iraq o Crimea «germans ètnics».