Ciutadans proposa una jornada laboral més compacta i flexible, que permeti conciliar millor feina i vida familiar, i igualar la baixa de maternitat i la de paternitat, que també vol incrementar, per re?duir la discriminació de la dona al mercat laboral.

Aquestes són algunes de les mesures incloses en una proposta més global de racionalització dels horaris laborals i de conciliació de la vida familiar i laboral que el partit que presideix Albert Rivera va presentar ahir en un acte públic a Barcelona amb la vista posada a les eleccions generals del 20-D.

Una de les propostes estrelles és l'increment de la baixa de paternitat i maternitat fins a 26 setmanes, de les quals vuit estarien reservades per a cada progenitor i les deu restants podrien ser repartides entre ells. En l'actualitat, la baixa de les dones és de 16 setmanes, amb un mínim de 4, i la dels homes és de dues setmanes.

També ahir, el PSOE va presentar el seu programa de Govern, basat en set mesures per aconseguir "un canvi solvent i decent" i un país que respecti especialment als joves, gent gran, dones i als més necessitats.

El programa electoral "Un projecte de país: coneixement, creixement i cohesió" té tres-centes pàgines i busca aconseguir un país amb una "economia que lluita contra la pobresa, economia i decència", va ressaltar el candidat socialista Pedro Sánchez en una presentació retardada una setmana pels atemptats de París, pels quals el líder socialista ha tornat a tenir paraules de condemna. "La raó sempre prevaldrà sobre el fanatisme i igual que la banda terrorista ETA ha estat vençuda a Espanya, s'aacabarà amb el terrorisme yihadista", va assegurar el líder socialista.