França va llançar avui la seva primera operació des del portaavions "Charles de Gaulle" sobre Síria i l'Iraq, amb missions d'observació, però també amb bombardejos, segons fonts de l'Estat Major de l'Exèrcit francès.

Els bombardejos es van dur a terme a l'Iraq, mentre que a Síria hi va haver vols de reconeixement, va explicar un equip de la cadena "France 2" que es trobava a bord del portaavions i que va citar el cap de l'Estat Major de les Forces Armades.

El "Charles de Gaulle", vaixell insígnia de l'Armada francesa, ha arribat avui a la seva zona d'operacions a la Mediterrània oriental, amb el que s'ha triplicat la capacitat operativa de França -que fins ara actuava des de bases a Jordània i els Emirats Àrabs Units- i l'ha elevat a 38 aeronaus.

El president francès, François Hollande, ha anunciat avui a París la seva intenció d'intensificar els bombardejos contra posicions del grup gihadista Estat Islàmic (EI), i ha detallat que es van a escollir els objectius "que facin el major dany possible" a aquesta organització.

Hollande, que va obrir amb el primer ministre britànic, David Cameron, una marató diplomàtic que el portarà a reunir-se aquesta setmana amb els líders dels EUA, Rússia, Alemanya, Itàlia, la UE i l'ONU, va assegurar que la prioritat és "destruir l'EI ", per la qual cosa" cal que els bombardejos siguin el més eficaços possible ".

Entre els objectius prioritaris de França hi ha la ciutat siriana d'Al Raqa, considerada feu gihadista i centre de formació de combatents estrangers -que va ser objecte de bombardejos del 15 al 17 de novembre-, així com Mossul, a l'Iraq.