Els primers sondejos a peu d'urna anunciats ahir a quarts d'onze de la nit a l'Argentina, després del tancament dels col·legis electorals, apuntaven un triomf del candidat opositor, Mauricio Macri, líder de l'aliança Canviem, sobre Daniel Scioli, del governant Front per a la Victòria. Els sondejos, elaborats amb enquestes realitzades als col·legis electorals, indicaven únicament la tendència i no apuntaven cap percentatge de vots per la veda electoral que regeix al país fins a la divulgació dels primers resultats oficials provisionals (que es va fer quan aquesta edició ja estava tancada; el resultat electoral definitiu es pot seguir a www.diaridegirona.cat).

Macri i Scioli van ser els dos candidats més votats en la primera volta electoral, el passat 25 d'octubre, en la qual Scioli es va imposar per un 37 per cent de vots, tres punts sobre Macri. Però cap dels dos va aconseguir llavors el 45 per cent o el 40 més deu punts de diferència contemplats en la legislació argentina per alçar-se amb la Presidència en primera volta.

Segons les autoritats electorals, la jornada d'ahir va transcórrer amb normalitat, amb un índex de participació del 74 per cent.

El guanyador d'aquestes eleccions prendrà possessió del càrrec el proper 10 de desembre, després de dotze anys de governs kirchneristes.