El jutge Antonio Serrano-Arnal va interrogar com a imputats el president de Publicis i el director executiu de Zenith, empreses que es van fer amb els contractes de publicitat del llançament de la marca Bankia pels quals el seu expresident Rodrigo Rato va cobrar presumptament comissions il·legals.

A més de Miguel Ángel Furones i Sergio Llorca, president de Publicis i director executiu de Zenith, respectivament, l'instructor del cas Rato va prendre declaració a una alta directiva d'una de les filials del grup publicitari. També estava citat l'extreballador del grup Fabrizio Bini, que no va comparèixer perquè es troba fora d'Espanya.

Paral·lelament, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha elevat la fiança del cas Bankia fins 38,2 milions d'euros en haver-li afegit 4,7 milions, quantitat que ha requerit al grup financer i a la seva cúpula, entre ells Rato, perquè l'abonin en deu dies. El magistrat ha accedit així a les peticions que van fer diversos accionistes personats en la causa durant la vista celebrada el passat 18 de novembre.