Un polèmic editorial del diari La Nación que suggeria el final dels judicis per als repressors de la dictadura, només un dia després del triomf del conservador Mauricio Macri, va provocar un rebuig contundent i unànime a l'Argentina. Periodistes, polítics, advocats i activistes de drets humans van condemnar l'editorial de La Nación, repudiat també pels treballadors del diari en una assemblea sense precedents.

L'editorial publicat dilluns sota el títol «No més venjança» en el diari conservador La Nación situava com una qüestió social «a resoldre» el «vergonyós patiment de condemnats, processats i fins i tot de sospitosos de la comissió de delictes comesos durant els anys de la repressió subversiva i que es troben en presons malgrat la seva ancianitat». Així mateix demanava la fi de la «persecució» contra els magistrats assenyalats pels organismes de drets humans per la seva actuació durant la dictadura.

Després de dotze anys de kirchnerisme, l'Argentina va començar la transició política amb una reunió privada entre la presidenta sortint, Cristina Fernández, i el seu successor, el conservador Mauricio Macri.