Dos dels terroristes que van morir en l'assalt policial a un apartament de la ciutat de Saint Denis el dia 18 i que van participar en els atacs de París cinc dies abans planejaven un nou atemptat suïcida al barri de negocis de La Defense, als afores de la capital francesa. Aquesta va ser la principal revelació sobre la marxa de les investigacions feta pel fiscal de París, François Molins, que també va donar detalls sobre l'home més buscat per les policies europees, Salah Abdeslam, del qual se sospita que hauria d'haver-se immolat amb una armilla d'explosius la nit dels atemptats, però no ho va fer per raons encara poc clares.

Molins va explicar que el presumpte coordinador dels atemptats, Abdelhamid Abaaoud, va morir a Saint-Denis al costat de la seva cosina Hasna Aitboulahcen i d'un home a qui no s'ha aconseguit identificar i que no estava fitxat a França.

Aquests dos homes tenien dues armilles d'explosius -una d'elles va ser accionada durant el setge de les forces de l'ordre a l'apartament- amb les que els investigadors creuen que havien de cometre un atemptat a La Defense aquell mateix dia o l'endemà, el 19.

Precisament l'home que els va proporcionar el pis, Jawad Bendaoud -amb un ampli historial delictiu que inclou la mort d'un home-, va ser imputat ahir per diversos càrrecs, inclòs el de terrorisme, ja que els investigadors creuen que coneixia qui eren els gihadistes.

Quant a l'home més buscat a Europa, Salah Abdeslam, el seu paper en els atemptats sembla una mica més clar en aquest estadi de les indagacions, encara que segueixen subsistint una sèrie d'incògnites. Es creu que Abdeslam tenia també una armilla d'explosius, que seria la que dilluns es va trobar a Montrouge. Molins també va identificar un altre presumpte implicat en els atacs, el belga-marroquí Mohammad Abrini, gravat en una gasolinera camí de París dos dies abans dels atemptats.