Brussel·les va començar a tornar ala normalitat, malgrat seguir en alerta màxima d'atemptats terroristes, amb la reobertura de les escoles i de part de les línies de metro, encara que el fort dispositiu policial i militar va recordar als ciutadans que la ciutat està encara lluny de recuperar la calma.

La Fiscalia federal va anunciar que la Cambra del Consell del Tribunal de primera instància de Brussel·les va allargar per un mes la detenció de A. Lazez, un home de 39 anys originari del Marroc a qui s'acusa de participar en els atemptats de París. Lazez, resident al districte de Jette, va ser detingut el 20 de novembre i inculpat per participar en activitats terroristes i assassinats terroristes.

Se sospita que aquesta persona hauria conduït per Brussel·les després dels atacs de París Salah Abdeslam, en crida i cerca internacional per la seva suposada implicació en aquests atemptats, encara que Lazez nega aquests fets.

Mentrestant, la presència de policies a les escoles, després del reforç de la seguretat d'aquests establiments amb gairebé 300 efectius, no va ser suficient per tranquil·litzar molts dels pares, i en la majoria dels col·legis van faltar alumnes. Davant la situació d'alerta, molts establiments han modificat en els últims dies les normes d'acollida dels alumnes, i en la major part ja no es permet als progenitors l'entrada en els centres per tal de limitar al màxim l'accés d'eventuals «intrusos».

Queixes d'alguns pares

El diari Le Soir es va fer ressò de les queixes de pares d'estudiants que van denunciar l'absència de reforços policials a les escoles, alhora que va citar declaracions en què diversos alcaldes de Brussel·les reconeixien que cap col·legi ha comptat amb una protecció continua . Segons aquest mitjà, hi ha uns mil centres educatius a Brussel·les, mentre que el desplegament addicional de policies s'hauria limitat a uns 300 agents.