El candidat del PSOE a la Presidència del Govern, Pedro Sánchez, anirà a tres debats electorals en les properes tres setmanes, mentre que Mariano Rajoy només anirà a un el 14 de desembre. Aquesta situació li sembla «un escàndol» al Partit Socialista, especialment per la decisió del PP d'enviar la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, al debat a quatre de Atresmedia que es produirà el 7 de desembre.

Com va explicar el coordinador dels debats electorals del PSOE, "scar López, el seu partit considera que el PP està «quedant fatal» amb la seva exigència que Rajoy acudeixi només a un debat «cara a cara» amb Sánchez, el 14 de desembre a l'Acadèmia de la Televisió.

De fet, fonts de la direcció del partit han apuntat que Sánchez, Albert Rivera i Pablo?Iglesias s'encarregaran de recordar a Sáenz de Santamaría durant tot el debat que el candidat del PP a la Presidència del Govern s'amaga i no vol debatre amb els altres tres partits que tenen més possibilitats d'arribar a la Moncloa.

López va destacar que Sánchez serà «l'únic candidat a la Presidència» que se sotmetrà a tres debats seguits, quelcom que no faran ni Rajoy, ni Rivera, ni Iglesias, tot assegurant que aquesta situació té «dificultats».

Podem parla de «por»

El secretari d'Organització de Podem, Sergio Pascual, va atribuir a la «por i la prepotència» l'absència de Rajoy en el debat a quatre a Atresmedia, una actitud que segons el seu parer «castigaran els ciutadans per no donar la cara» com la resta de candidats a la Presidència del Govern.

El dirigent de Podem i candidat al Congrés per la província de Sevilla es va mostrar convençut que «tenim un Govern al qual li fa por debatre perquè sap que té pitjors propostes que la resta de partits i perquè té per bandera la prepotència».

A on sí té previst acudir el president del Govern és al programa Que tiempo tan feliz de la periodista María Teresa Campos a Telecinco el proper dia 12 de desembre, l'últim cap de setmana abans de les eleccions generals. Fonts del PP van confirmar la participació de Rajoy en aquest programa, en què també han intervingut altres líders polítics, com el president de Ciutadans, Albert Rivera.