El president dels Estats Units, Barack Obama, va fer una crida a la calma al seu país en vigílies del dia d'Acció de Gràcies, quan s'esperen milions de desplaçaments, en recordar que no hi ha «cap informació específica i creïble» sobre un eventual atemptat terrorista. «Ara mateix, no tenim cap informació d'intel·ligència específica i creïble que indiqui un complot al nostre país» per fer atemptats, va assegurar Obama en una declaració a la premsa després de reunir-se amb membres del seu Consell de Seguretat Nacional.

El mandatari va afegir que, en cas de detectar «una amenaça específica a la seguretat, els ciutadans nord-americans seran informats», en un intent de tranquil·litzar la població després dels recents atemptats que el grup gihadista Estat Islàmic (EI) s'ha atribuït aquest mes, com els de París o Tunísia.

Obama va parlar amb la premsa després de reunir-se, per segona vegada en menys de 24 hores, amb el seu equip de seguretat nacional per avaluar els reptes a la seguretat dels Estats Units després dels atacs terroristes a París aquest mes, que van deixar 130 morts, i les amenaces expresses de l'EI d'atacar també el territori nord-americà.

Preocupació comprensible

«És comprensible que la gent es preocupi perquè alguna cosa semblant pugui passar aquí. Veure els successos de París va fer que l'amenaça semblés més propera a casa», va assenyalar el president.

«Així que ara que ens endinsem en el cap de setmana d'Acció de Gràcies, vull que el poble nord-americà sàpiga que estem fent tots els passos possibles per mantenir segur el país», va explicar Obama, acompanyat per diversos secretaris, entre ells els titulars de Justícia, Loretta Lynch; i Seguretat Nacional, Jeh Johnson.

Obama va assegurar que els nord-americans poden marxar de vacances tranquils perquè «els recursos combinats de les nostres Forces Armades, la nostra intel·ligència i les nostres agències de seguretat nacional» estan alerta, i són «vigilants, incansables i eficaços», va assenyalar.