Protesta a Chicago contra l'assassinat d'un jove negre a mans d'un policia blanc

26.11.2015 | 07:24

Centenars de persones van sortir a protestar pels carrers de Chicago després de divulgar el vídeo de la mort d'un jove negre a qui un veterà policia blanc va disparar 16 vegades en un incident ocorregut fa un any. Diversos dels manifestants cridaven «16 trets», en referència als trets rebuts per Laquean McDonald, de 17 anys, i altres increpaven els agents encarregats d'evitar disturbis, segons van mostrar les televisions.
Les autoritats judicials de Chicago van anunciar el processament per assassinat del veterà policia blanc Jason Van Dyke, presumpte autor dels trets contra el jove. Van Dyke, de 37 anys, es va entregar a les autoritats i està pendent de comparèixer en un vista judicial per decidir si se li concedeix la llibertat condicional.
El jove McDonald, de 17 anys, va resultar mort el 20 d'octubre de 2014 després d'una trobada amb l'agent Van Dyke de la Policia de Chicago, que va assegurar que en el moment de la seva mort anava armat amb un ganivet. La fiscal del comtat de Cook, la hispana Anita Alvarez, va afirmar que els càrrecs presentats contra el policia es basen en els trets que presumptament va disparar contra el jove.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema