Rajoy es compromet a baixar en dos punts l'IRPF si guanya les eleccions

El president popular també anuncia un augment del nombre de xecs familiars a una setmana del tret de sortida del 20-D

29.11.2015 | 00:00
Rajoy: "El que ens distingeix dels altres és que no vivim de titulars".

El president del PP i candidat dels seu partit a revalidar la presidència del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que si guanya les eleccions del 20-D, el seu govern es compromet a reduir el tipus marginal mínim de l'IRPF del 19 actual fins al 17% i el màxim, del 45 al 43%.
Rajoy va fer aquest anunci durant la presentació del programa electoral del PP a L'Hemisfèric de València, defensant que "quan es poden abaixar, els impostos generen més creixement, més ocupació, més ingressos i més atenció per a les persones" i va confiar que "totes les autonomies treballin en la mateixa direcció". El candidat del PP també va dir que el seu partit augmentarà la quantia dels xecs familiars i crearà un nou xec per a les persones que treballin amb discapacitat. Així mateix, va dir que seran deduïbles les despeses de les famílies en les adopcions internacionals. Rajoy va fer aquests avançaments d'un programa electoral que el PP comença a presentar de manera sectorial a partir de diumenge.

"20 milions de llocs de treball"
Rajoy va dir que els grans objec?tius del PP de cara a la pròxima legislatura s'estructuren en diversos eixos entre els quals es troben crear ocupació, arribant als 20 milions de llocs de treball l'any 2020; cuidar de les persones -amb les pensions, sanitat, educació, serveis socials, atenció a les famílies que ho passin pitjor-; creixement de l'economia; defensa de la unitat d'Espanya, la sobirania nacional i el compliment de la llei; culminació de la millora de l'educació per aconseguir igualtat d'oportunitats; modernització de l'administració pública i un "compromís permanent amb la regeneració pública".
En aquest punt, va dir que "hem apartat del nostre partit aquells que no han fet bé les coses" i que "posaré tota la meva obstinació en què algunes de les coses que hem vist en els darrers anys no es tornin a repetir al nostre país mai més". Sobre els projectes del partit, Rajoy va fer incidència en una aposta especial per la FP dual, a afavorir l'augment de dimensions de les pimes, donar suport a la innovació i investigació i per un pla nacional per desenvolupar l'agenda digital.
El president del PP va afegir que un govern "ha de fixar prioritats" i que són "mesures que es poden aplicar" i que en algunes ja s'ha avançat. Rajoy va afegir que el que distingeix el PP de la resta de partits "és que tenim avals i resultats" i que "no ens traiem conills del barret" i "vivim del titular".
El candidat va assenyalar que el seu partit "no va ser inventat en un plató de televisió", que compta amb molta història i 800.000 militants i "no és un partit de dos amics". Mariano Rajoy va dir que durant la pròxima legislatura "cal perseverar i continuar amb el procés de reformes" perquè "no seran anys fàcils". El president va defensar el programa del PP enfront de "les velles receptes avorrides i passades de moda" dels socialistes i els "experiments". El terrorisme gihadista va centrar el darrer tram del seu discurs, tot remarcant les detencions d'ahir a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema