El secretari executiu de l'aliança de partits opositors de Veneçuela, Jesús Torrealba, va advertir ahir d'un "cop d'Estat tècnic" per part del Govern de Nicolás Maduro, en cas que aquest no reconegui o falsegi els resultats de les eleccions parlamentàries de diumenge vinent. "No podran falsejar els resultats i intentar negar-los, seria tècnicament un cop d'Estat. I, atenció, fins i tot per donar un cop d'Estat cal tenir un capital polític i això Maduro ja no ho té", va declarar Torrealba en una entrevista al canal privat de televisió "Televen".

El cap de la Taula de la Unitat Democràtica, que aglutina la majoria de partits opositors a Maduro, va dir que Maduro s'enfrontarà el 6 de desembre a un plebiscit més que a una elecció per renovar els 167 escons de l'Assemblea Nacional. "La propera Assemblea serà sense Cabello", va dir Torrealba fent broma en al·lusió a la calba i al cognom de l'actual president del Legislatiu, l'oficialista Diosdado Cabello, considerat el segon a bord a la Revolució Bolivariana.

En l'actualitat el Govern de Maduro compta amb una majoria afí a la seva gestió conformada per un centenar de diputats. "A hores d'ara la sort ja ha estat tirada. Tothom va decidir què farà i totes les enquestes revelen que la intenció de vot és molt alta, sobretot a la base de la piràmide, en els sectors populars", on la ciutadania "ha donat a aquestes eleccions un caràcter pràcticament plebiscitari", va assenyalar Torrealba.

El cap de l'aliança opositora va afegir que, després dels comicis legislatius, començarà a Veneçuela "la fi d'una hegemonia ja en decadència" que va iniciar l'antecessor de Maduro i primer líder de la Revolució Bolivariana, Hugo Chávez.

D'aquí a una setmana, va insistir Torrealba, s'obrirà la "possibilitat fins i tot per l'oficialisme per refrescar-se, per reinventar-se" perquè "hi haurà un canvi que serà bo per a tots".