El president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, va prometre elevar de dos a quatre anys la tarifa plana de 500 euros per als contractes indefinits i ampliar aquesta mesura a tots aquells contractes temporals que es converteixin en fixes. En una entrevista a Telecinco, Rajoy va concretar així els canvis en les cotitzacions socials per fomentar l'ocupació estable que va anunciar sense detallar el passat dissabte en la presentació del programa electoral a València.

El més important d'aquesta promesa electoral del PP és que la mesura s'aplicarà així mateix a tots els contractes temporals que es converteixin en indefinits, amb l'objectiu "de crear més ocupació i que sigui de qualitat, fixa i indefinida". Rajoy va destacar la importància d'aquesta mesura, que, va dir, "suposarà un canvi de cultura molt gran".

"Em gastaré tots els diners que pugui gastar-me en l'objectiu d'anar contra la desocupació", va destacar el cap de l'Executiu, que va recordar altres de les propostes que, amb aquesta finalitat, ha inclòs el PP en el seu programa electoral. Entre elles, la reducció del tipus mínim de l'IRPF del 19 al 17 per cent, i del tipus màxim del 45 al 43, així com l'augment en la quantia dels xecs familiars o la bonificació de les despeses en què s'incorri en les adopcions internacionals.

Rajoy va reconèixer que observa amb "tristesa" el "disbarat" en què està instal·lat el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, incapaç d'aconseguir el suport de la CUP per ser reelegit president. Va expressar el seu desig que "passi aviat" la "situació d'anormalitat" que s'està vivint a Catalunya perquè, segons la seva opinió, està fent "molt de mal" a la comunitat i a Espanya.

El president del Govern va defensar que "el lògic" és tenir un debat només amb el líder de l'oposició, Pedro Sánchez, perquè és "el que s'ha fet sempre" i "no té sentit", en seva opinió, un debat a quatre que inclogui els candidats de Ciutadans i Podem.