El nombre de defuncions per càncer de pulmó a la Xina arribarà a les 700.000 a l'any cap el 2020, segons un estudi mèdic, amb el que la mortalitat d'aquesta malaltia augmentarà un 44% respecte el 2010. El càncer de pulmó és un "creixent problema" a la Xina des de l'any 2000 a causa de l'envelliment de la població, el tabac o la contaminació, i és el tipus de càncer amb major taxa de mortalitat al país, segons les dades recollides pel diari China Daily.

El treball científic també estima que per al 2020 a la Xina es registraran 800.000 nous casos de pacients amb càncer pulmonar a l'any, fet que implicaria un increment de gairebé un terç (32%) en comparació amb les xifres d'una dècada abans. Segons dades del Registre Central Nacional de Càncer de la Xina, el 2010 es van diagnosticar 605.946 casos de càncer de pulmó al país i 486.555 pacients van morir com a conseqüència d'aquesta malaltia.

"El ràpid increment de la malaltia durarà almenys vint anys", va advertir Zhi Xiuyi, director del Centre de Tractament i Diagnòstic de Càncer de la Universitat Mèdica de Pequín.

El president francès, François Hollande, es va comprometre a desbloquejar 2.000 milions d'euros fins el 2020 destinats al foment de les energies renovables a l'Àfrica, perquè aquest continent contribueixi també a combatre l'escalfament climàtic. "França vol donar exemple", va dir el president gal, que va reunir a la Cimera del Clima de París una dotzena de caps d'Estat africans per estudiar les ajudes dels països desenvolupats a aquest continent.

D'aquesta manera, França multiplica per dos l'ajuda a aquest capítol respecte el quinquenni anterior, i "suposa un impuls al fons de 100.000 milions" que els països en vies de desenvolupament han demanat a París per afrontar la transició energètica. Els diners, va explicar Hollande, podran canalitzar-se a través de l'anomenada Iniciativa Africana sobre les Energies Renovables, que dirigeix la Unió Africana (UA), present també a la trobada de París.

Negociacions lentes

Els negociadors de la cimera del clima de París (COP21) van començar a desgranar els termes de l'acord que esperen anunciar el proper dia 11, tot i que van "de manera molt lenta", segons van indicar fonts negociadores.