El president del Govern, Mariano Rajoy, va insistir en contraposar els seus anys a l'Administració a la inexperiència dels seus principals contrincants, i va destacar que per governar "cal haver estat almenys regidor". Rajoy va continuar la seva intensa ruta de precampanya per pobles i ahir va ser a Castella i Lleó: al matí al municipi val·lisoletà d'Olmedo ia la tarda a Benavente (Zamora).

En ambdues localitats, i en discursos a l'aire lliure a baixes temperatures, el cap de l'Executiu va fer una encesa defensa dels pobles petits, la seva agricultura i ramaderia i, en definitiva, del món rural, criticant veladament Ciutadans per demanar la supressió de les diputacions, les connexions d'alta velocitat o l'eliminació dels municipis de menys de 5.000 habitants.

De nou les formacions emergents es van endur la censura de Rajoy, que va insistir que Espanya "no està per a experiments", i també va reiterar la seva advertència sobre el que pot passar si torna a governar el PSOE: el retorn a les "receptes antigues, caduques i passades" que van portar Espanya a la seva pitjor crisi.

I contra tots ells ha tornat a jugar la carta de l'experiència. "Els espanyols necessiten seguretat, certesa i confiança", i per garantir-les des de l'Executiu "com a mínim cal haver estat regidor", va dir Rajoy. Va criticar així els seus principals rivals perquè "tots" ells, va dir, "presumeixen del fet que no han governat mai".

El secretari de Política, Estratègia i Campanya de Podem, Iñigo Errejón, va presentar a Múrcia el Pla de Rescat Ciutadà que ha elaborat el seu partit, i que, dotat amb 25.000 milions d'euros anuals, recull un paquet de mesures de xoc contra la pobresa i l'exclusió social.

Errejón, acompanyat per l'eurodiputada Tania González i pel secretari regional de Podem, Óscar Urralburu, va destacar que aquests diners s'obtindran de la reducció gradual del dèficit, la posada en marxa d'una reforma fiscal progressiva i l'augment de la inversió pública.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que si el seu partit arriba al Govern impulsarà una llei que reguli les compareixences del president de l'Executiu i farà obligatòria la seva participació en els debats electorals.

El PSOE acusa Rajoy

El PSOE ha escollit per a la campanya de les eleccions generals el lema "Un futur per a la majoria", i el seu secretari d'Organització, César Luena, va voler escalfar l'ambient de la precampanya acusant Rajoy d'haver estat "un més dels del PP que s'han repartit el botí" de la corrupció. Luena va presentar els detalls de la campanya i dels actes que tindrà el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, que compartirà cartell en un míting amb l'expresident del Govern Felipe González, però no coincidirà amb José Luis Rodríguez Zapatero ni amb Alfredo Pérez Rubalcaba.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que "Espanya no necessita una mà de pintura, necessita un permís de reformes", perquè el país és necessari "reformar-lo, no trencar-lo", ja que "no podem desdibuixar ni trencar la igualtat dels espanyols perquè estigui content Artur Mas". Rivera va destacar que no vol "demanar canvis", vol "fer els canvis" que no es poden reclamar als vells partits.