L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va proposar a París organitzar un concurs de recollida de burilles per a nens amb l'objectiu de reduir el nivell d'escombraries a la ciutat i fomentar la seva col·laboració en les campanyes de neteja. "Estem veient la possibilitat de fer una campanya divertida, que els donin unes targetes vermelles als seus pares quan vegin que llancen una burilla o un paper a terra. O un concurs de veure qui recull més burilles i donar-los uns premis", va explicar Carmena.

L'alcaldessa, que participava a París en una reunió d'alcaldes de grans metròpolis en el marc de la cimera del clima (COP21), va assenyalar que tot i que les multes són necessàries, "cal donar alternatives" perquè malgrat la seva imposició el costum de llançar les burilles a terra "es manté".

Segons l'alcaldessa, el seu equip vol portar a terme "mesures d'entusiasme i de conscienciació", entre les quals s'inclouen el repartiment d'un cendrer amb el missatge "De Madrid al cel sí, al terra no". L'Ajuntament penjarà igualment cartells sobre això, que es veuran "passat el Nadal".

En la seva opinió, el nivell de les burilles que es llancen a terra a la capital espanyola "és impressionant", cosa que suposa un problema perquè "triguen moltíssim a desintegrar-se i és un atemptat al medi ambient molt important".

El regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata va explicar al seu compte de Twitter que una "distracció" el va portar a no incloure en la seva declaració de béns un compte bancari amb un saldo de 20.000 euros. "Falta omplir això per una badada meva. El compte és Caja Caminos. El saldo actual és aproximadament de 22.000 euros", afirmava l'edil.