El partit ultradretà Front Nacional (FN), amb un 30%, serà el més votat en la primera volta de les eleccions regionals de demà a França, amb un punt més que el centredreta (29%), segons un sondeig publicat per Le Monde. El FN seria la força més votada a sis de les tretze regions metropolitanes i aconseguiria un 40% tant a Nord Pas de Calais Picardie, circumscripció de la líder del partit, Marine Le Pen, com a Provença Alps Costa Blava, on és candidata seva neboda, la diputada Marion Maréchal-Le Pen.

L'enquesta d'Ipsos/Sopra Steria, que van consultar del 20 al 29 de novembre 23.061 persones per a Le Monde i el Centre d'Investigacions Polítiques (Cevipof), assenyala que les intencions de vot per a la segona volta, el 13 de desembre, apunten que la formació ultradretana guanyarà a tres regions. Serien les dues esmentades anteriorment i Alsàcia Champagne Ardenne Lorraine, que aspira a conquerir el número dos del FN, Florian Philippot.

Els autors de l'estudi van destacar que el Front Nacional està pujant en intenció de vot en el conjunt de les regions franceses, en particular entre els simpatitzants del centredreta.

Aquests darrers, els Republicans de Nicolas Sarkozy i els centristes de l'UDI i el MoDem, obtindrien un 29% i aconseguirien la victòria a la primera volta a cinc regions, segons les projeccions de l'enquesta, amb percentatges màxims del 32% a Ille de France, Pays de la Loire i Alvèrnia Roine Alps.

Per la seva banda, el Partit Socialista (PS) de François Hollande, que ara governa la major part de les regions, quedaria relegat a la tercera posició a nivell nacional amb el 22% dels sufragis. Per darrere hi hauria els ecologistes (6%), el Front d'Esquerres (4,5%) i la formació sobiranista de dretes Amunt França (3,5%).

La Policia va começar a aplicar un pla de seguretat davant les eleccions que incrementarà les mesures de prevenció i les tasques d'informació per detectar qualsevol acció que pugui pertorbar el desenvolupament d'uns comicis que se celebraran amb el nivell 4 d'alerta antiterrorista vigent. El pla preveu la vigilància de llocs d'alta concentració de persones.