L'oposició veneçolana reunida en la Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) va celebrarla seva important victòria en les legislatives en tant que el chavisme va culpar de la seva derrota la «guerra econòmica» que, segons el seu parer, promouen l'empresa privada i els adversaris al Govern. La Mesa de la Unitat Democràtica va assegurar a darrera hora del dia que ha aconseguit 112 diputats a l'Assemblea Nacional de Veneçuela, amb el que aconsegueix els dos terços d'aquesta Cambra, i que encara queden per comptabilitzar quatre escons. Aquests resultats suposarien una diferència entre els dos partits de més de dos milions de vots.

Aquests resultats reverteixen dràsticament l'estat actual de l'Assemblea Nacional, on el Partit Socialista gaudia de majoria parlamentària des de la seva creació l'any 2000. Lucena va informar que la participació, que va qualificar d'«extraordinària», va ser del 74,5 per cent i que el percentatge escrutat per a aquesta distribució d'escons, que ja és irreversible en els circuits totalitzats, va ser del 96,03 per cent.

Amb aquest resultat preliminar, l'oposició ja sap que té el poder de designar la junta directiva de la càmera, que prendrà possessió el 5 de gener de 2016, de la qual mai ha format part. També podrà aprovar una llei d'amnistia que extingeixi la responsabilitat penal sobre diversos opositors presos, entre ells el líder de Voluntat Popular, Leopoldo López, condemnat a gairebé 14 anys de presó per la violència d'una marxa antigovernamental.

El president de Veneçuela va dir que accepta els resultats adversos, amb la «moral i l'ètica del chavisme» i va assenyalar que la victòria és de «la Constitució i la democràcia». Va afirmar que en els comicis ha triomfat la «guerra econòmica» que assegura fa l'oposició i l'empresa privada al seu Govern per deposar-lo, causant l'escassetat de productes bàsics o inflant els seus preus des fa un parell d'anys.

L'excandidat presidencial veneçolà Henrique Capriles va exhortar Maduro a posar-se «a les ordres» de la nova Assemblea Nacional després de la victòria de l'oposició.