Al judici que se celebra al Vaticà contra cinc persones per filtració i publicació de documents, l'anomenat cas Vatileaks 2, se sumen nous al·licients amb l'admissió com a testimonis del secretari d'Estat vaticà, Pietro Parolin, i del cardenal espanyol Santos Abril Castellón. Durant la tercera vista d'aquest procés, que en un principi es creia seria ràpid, les excepcions i noves proves que els advocats van demanar van fer que es produís una nova aturada, ja que de moment no s'ha fixat una nova data per a continuar.

Per a ahir s'esperava l'interrogatori d'un dels cinc imputats, el sacerdot espanyol Lucio Àngel Vallejo, però això encara haurà d'esperar i tot indica que a aquest ritme el judici es prolongarà fins a principis del proper any. La principal novetat de la vista d'ahir va ser la llista de testimonis, ja que tot i l'oposició per part del promotor de Justícia, Gian Piero Milano, a la compareixença d'alguns d'ells per no considerar-los «pertinents», el president del Tribunal , Giuseppe Dalla Torre, els va admetre a tots ells.

Vallejo Balda, de 54 anys, secretari de la Cosea, l'extinta comissió creada pel Papa perquè estudiés els organismes econòmics i administratius de la Santa Seu, ha cridat a declarar com a únic testimoni Mario Benotti, que durant els fets era un funcionari de la presidència del Govern italià.

Benotti es troba implicat en una altra investigació a Itàlia relacionada amb una altra de les imputades per filtrar els documents, l'exmembre del Cosea Francesca Chaouqui. La relacions públiques és qui ha presentat com a testimonis tant el secretari d'Estat vaticà com el cardenal espanyol, de 80 anys, i que és president de la Comissió cardenalícia de vigilància de l'IOR (banc Vaticà).