El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va demanar als seus ministres que dimiteixin per així poder iniciar un procés de "reestructuració, renovació i reimpuls" del Govern, un anunci que va fer després que l'oficialisme patís una derrota contundent a les legislatives de diumenge. "Vull anunciar que producte de tot aquest procés de revisió i reimpuls li he demanat al Consell de Ministres que posin el seu càrrec a la meva disposició per fer un procés de reestructuració, renovació i reimpuls profund de tot el Govern nacional", va explicar el president.

El mandatari va assegurar que aquesta reestructuració es farà "a totes les àrees de Govern" i va recordar que després que l'oposició aconseguís en les eleccions de diumenge passat 112 dels 167 escons de l'Assemblea Nacional (AN), mentre que l'oficialisme només en va aconseguir 55, ha convocat un diàleg en les forces del chavisme.

El president de Veneçuela va explicar que si la majoria opositora del Parlament decideix convocar un referèndum revocatori per posar fi al seu mandat, ell anirà "al combat" i el poble decidirà. "Aquí està la Constitució, si ells prenen el camí del revocatori, anirem al combat i el poble haurà de decidir, i nosaltres anirem amb la veritat ja consumada de l'amenaça de la dreta, anirem a construir una nova i poderosa majoria, jo sortiré als carrers de Veneçuela", va assegurar Maduro.

El secretari general del partit Acció Democràtica (AD), de tendència socialdemòcrata, el diputat electe Henry Ramos Allup, va criticar que el president del país demanés la renúncia dels seus ministres i va suggerir-li que sigui ell qui dimiteixi.

"Si Maduro fos conscient, si Maduro renunciés, tindríem eleccions en trenta dies", va dir Ramos Allup, dirigent d'un dels principals partits opositors. "El problema no està en les varius, és a la jugular", va afegir en al·lusió als ministres i Maduro, respectivament. El dirigent de l'oposició va destacar, de la mateixa manera que ho va fer poques hores després de la derrota governamental de diumenge, que considera "difícil" que l'Executiu de Maduro arribi al seu final "natural" el 2019.