El bisbe de Mallorca i la dona casada a la qual va col·locar en el seu equip amb un càrrec rellevant es

van intercanviar sengles aliances

amb el nom de l'altre gravat. Javier Salinas portava l'anell amb el nom de la seva col·laboradora, i ella portava el seu amb les lletres «Javier». El Vaticà investiga ara el vincle entre tots dos i té sobre la taula la possibilitat de rellevar el prelat o directament retirar-li la mitra.

El bisbe assegura que la seva relació amb aquesta empleada no ha

contravingut la doctrina de l'Església catòlica. El seu gest de compartir un anell sorprèn en un càrrec eclesiàstic del seu nivell i denota una estreta confiança els límits de la qual la Santa Seu vol aclarir.

El prelat i la seva col·laboradora van lluir durant setmanes les aliances, fins que monsenyor Salinas va saber que havia estat denunciat pel marit davant la jerarquia eclesiàstica, acusant-lo de trencar el seu matrimoni. Llavors va forçar la sortida d'ella del Bisbat i es va treure l'anell. Fins a aquell moment, el bisbe exhibia l'aliança en actes públics acompanyat de la dona, dels quals hi ha testimoni gràfic. Salinas es col·locava la joia al dit anular, enganxat al seu anell amb el segell episcopal que porta la creu superposada i és un dels símbols de el seu ministeri.

La idea de creuar les dues aliances va sorgir de l'empleada de la diòcesi, segons diverses fonts, tot i que altres apunten que va ser el propi Salinas qui va fer el regal. En tot cas, apareix documentat en les denúncies que el marit va presentar contra Salinas davant la Nunciatura Apostòlica a Madrid, el Vaticà i el propi Bisbat de Mallorca. El bisbe va assegurar dimecres en una entrevista que «els fets estan aquí», si bé la seva «interpretació és una altra cosa».