El ministre d'Afers Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, va assegurar que l'Oficina de Conflictes d'Interessos investiga les suposades comissions cobrades per l'ambaixador a l'Índia, Gustavo de Arístegui, per aconseguir contractes per a empreses espanyoles. El ministre va assenyalar que va parlar amb l'ambaixador i amb el subsecretari, i que també s'ha rebut un «ofici de l'Oficina de Conflictes d'Interessos, que és l'encarregada d'investigar què és el que ha passat en aquests temes».

«Hi ha el procediment obert, l'ambaixador farà les al·legacions que estimi oportunes i veurem què és el que resulta de tot això», va afegir al final d'un acte de campanya en què García-Margallo ha participat en la seva condició de cap de cartell del PP al Congrés per Alacant.

El president del Congrés, Jesús Posada, es va mostrar partidari d'abordar en la propera legislatura una «modificació» del règim de compatibilitats dels diputats de manera que s'estableixi un major control i revisió periòdica de les activitats privades dels parlamentaris.

Després de destacar que els treballs d'assessoria del diputat popular van ser autoritzats en el seu dia per la Comissió de l'Estatut del Diputat i pel ple del Congrés, Posada no va voler entrar a comentar si aquestes activitats són adequades des del punt de vista ètic.

El candidat de Podem, Pablo Iglesias, va reptar el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, a aclarir si coneixia les suposades irregularitats i si «mirava cap a un altre costat». «Sap vostè que el seu ambaixador va utilitzar la funció diplomàtica per fer negocis? Sap que el seu diputat Pedro Gómez de la Serna va utilitzar la seva acta de diputat per fer negocis i guanyar diners? Contesti, molts ciutadans sospiten que vostè ho sabia i mirava cap a una altra banda», va assenyalar.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va considerar un «escàndol» aquest cas, i va dir que «el que em sembla més escandalòs és la resposta de Rajoy».