El Govern va aprovar el Registre Central de Delinqüents Sexuals per evitar que els 43.745 condemnats a Espanya per aquests delictes realitzin activitats, treballs o voluntariats en els quals estiguin en contacte amb menors. El titular de Justícia, Rafael Catalá, va explicar que el registre estarà operatiu «immediatament» i inclourà les dades identificatives i el perfil genètic dels condemnats per delictes sexuals a Espanya, entre ells, agressió, abús sexual, assetjament, prostitució, maltractament, exhibicionisme i corrupció menors.

Catalá va afegir que el registre enfortirà el sistema de garanties «per evitar que una persona que tingui una condemna d'aquestes característiques pugui dedicar-se a tasques docents, de voluntariat o altres activitats en què estiguin en contacte amb menors».

De fet, la persona que pretengui treballar amb menors haurà de presentar un certificat que acrediti que no està inclosa en l'esmentat registre, com ara succeirà amb els professors, els quals no podran tenir antecedents penals per delictes sexuals per exercir la docència.

El registre inclourà les dades de tots els condemnats per sentències fermes dictades, tant a Espanya com a altres països, per qualsevol delicte sexual, així com per tracta d'éssers humans amb fins d'explotació sexual.