El sotsinspector de la Policia Nacional Jorge Garcia Tudela, resident a Granada, ha mort aquesta matinada com a conseqüència de l'atemptat terrorista perpetrat divendres a Kabul prop de l'ambaixada d'Espanya, de manera que s'eleva a 2 la xifra de víctimes mortals, ha informat avui el ministeri de l'Interior.

L'altre mort en l'atemptat talibà contra una casa d'hostes estrangera propera a la legació diplomàtica espanyola va ser el policia Isidro Gabino Sanmartín Hernández, de 48 anys, que va morir divendres a la tarda, ha afegit el ministeri en un comunicat.

Tot el personal de l'Ambaixada d'Espanya, entre ells els funcionaris del Cos Nacional de Policia que integren el destacament de seguretat, han estat evacuats després d'una intervenció que s'ha prolongat durant diverses hores.

El portaveu del Ministeri d'Interior afganès, Sediq Sediqqi, va dir a Efe a Kabul que els tres atacants que van penetrar a l'edifici van ser abatuts, mentre que un quart insurgent suïcida va morir en l'explosió d'un cotxe bomba a l'inici de l'acció.

L'operació, llançada divendres a la tarda en una àrea d'alta seguretat que acull diverses missions diplomàtiques estrangeres i edificis governamentals, va finalitzar cap a les 06.00 hora local d'aquest dissabte (02.30 GTM) quan les Forces Especials van donar per "aclarida" la zona.

Sediqqi va explicar que un primer atacant suïcida va fer detonar un vehicle carregat d'explosius al mur d'entrada a la casa d'hostes, obrint camí als altres tres talibans, que estaven equipats amb armes lleugeres i pesades, incloent llançagranades.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va aclarir divendres que l'assalt no va ser contra l'ambaixada espanyola com s'havia informat en un primer moment i ha confirmat la mort d'un policia d'Espanya.

Els talibans van reivindicar l'autoria de l'atac a l'anunciar que alguns dels seus militants havien accedit a una "casa d'hostes" a la capital afganesa, sense esmentar la legació diplomàtica espanyola.