El cap de llista socialista, Pedro Sánchez, va assegurar ahir que «el front anti-PSOE» integrat per PP, Podem i Ciutadans demostra que el socialisme és l'única opció de canvi el dia 20 de desembre. En un míting davant de 500 persones al barri de Gamonal de Burgos, on el gener de 2014 es van produir fortes protestes veïnals, Sánchez es va mostrar disposat a guanyar el «front antiPSOE» amb «convicció, feina i un somriure». Per a Sánchez, «votar el PSOE és votar pel canvi i no votar el PSOE és regalar el vot a Rajoy perquè continuï quatre anys més a la Moncloa».

Davant la competència que els fa Podem per aconseguir el vot de l'esquerra, Sánchez va considerar que «se'ls veu a la cara que no guanyaran les eleccions». «És més, quan veus a Pablo Iglesias, saps perfectament que no té pinta de ser candidat a la presidència del Govern. Jo crec que ell també ho sap, i només demana el vot per poder guanyar al PSOE», va reblar el candidat socialista.

Al líder de Ciutadans, Albert Rivera, Sánchez li va retreure que la seva única meta sigui governar amb el PP. En canvi, va dir que el PSOE és l'únic que demana el vot per «crear llocs de treball amb drets, reconstruir l'estat del benestar i fer fora l'amic Bárcenas de la Moncloa».

«Un sobre és un sobre»

Finalment, Sánchez també va valorar amb ironia les «importants aportacions» que Mariano Rajoy (PP) ha fet «al pensament polític espanyol». «Va dir que un plat és un plat i un vas és un vas, i jo afegeixo: un sobre és un sobre», va apuntar el líder del PSOE en clara al·lusió als sobresous del PP.