El PP pressiona De la Serna perquè renunciï a tornar a ser diputat

El president del Congrés aposta per un major control sobre les compatibilitats autoritzades

15.12.2015 | 00:00
Sáenz de Santamaría va assegurar que De la Serna «ha de saber quina ha estat la seva actuació».
Sáenz de Santamaría va assegurar que De la Serna «ha de saber quina ha estat la seva actuació».

Després que l'ambaixador espanyol a l'Índia, Gustavo de Arístegui, presentés diumenge la seva dimissió per pressumptament rebre comissions per aconseguir contractes per a empreses espantoles a l'estranger, la maquinària del Partit Popular es va posar en marxa per exigir a l'altre implicat en aquestes pràctiques, el diputat per Segovia Pedró Gómez de la Serna, que abandoni la seva candidatura al Cogrés en les eleccions de diumenge per no perjudicar el partit.
La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va manifestar que Gómez de la Serna «ha de saber quina ha estat la seva actuació i actuar en conseqüència», tot afegint que «cal pensar en la importància de les eleccions per a Espanya».
Diversos membres del Partit Popular han sol·licitat ja que, en cas de resultar elegit com a diputat per Segòvia, Gómez de la Serna lliuri la seva acta una vegada entri al Congrés. Així, el president del Congrés, Jesús Posada, va reconèixer que el diputat per Segòvia està danyant el Partit Popular i li va recomanar que abandoni la seva candidatura per a les eleccions generals.
Posada va puntualitzar que la decisió correspon únicament a Gómez de la Serna, a qui el partit ha retirat de la campanya. «No depèn del partit i jo, per descomptat, li recomanaria que ho deixés», va dir el president del Congrés, que, encara que no ha parlat amb el diputat, es va mostrar convençut que «se sent innocent». Però va afegir que en mantenir la candidatura sense poder fer propaganda electoral perjudica el partit i, a més, no pot defensar-se en la campanya.
El president del Congrés es va mostrar partidari de reformar el Reglament de la cambra en la propera legislatura perquè hi hagi un major control sobre les compatibilitats autoritzades.
La secretària general del PP i candidata al Congrés per Toledo, María Dolores de Cospedal, va assegurar que el partit «ha fet el que havia de fer», que és obrir un expedient informatiu per conèixer exactament totes les actuacions. Va afegir que es tracta d'activitats empresarials que «estan declarades compatibles al Congrés».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Domènech destaca la preocupació del monarca per la qüestió catalana

El portaveu d´En Comú Podem i el Rei dediquen al procés sobiranista bona part de la seva reunió

El Consell Nacional del PSC?ratifica que votarà en contra d´investir Rajoy

El Consell Nacional del PSC?ratifica que votarà en contra d´investir Rajoy

La gestora del?PSOE adverteix que la decisió suposa una «ruptura unilateral en la lleial i exitosa...

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

El debat d'investidura començarà aquest dimecres i acabarà previsiblement dissabte

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica no accepta tampoc que es divideixin entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema