Un amic dels autors del tiroteig de la localitat de San Bernardino, a Califòrnia, en què van morir 14 persones, va ser detingut. Després d'analitzar les nombroses evidències recollides durant la investigació, l'FBI va assegurar que la parella sospitosa de l'atac «parlava de la gihad i el martiri abans que es comprometessin, es casessin i visquessin junts als Estats Units» el 2014.

Així ho va confirmar el director de l'agència d'investigació, James Comey, durant la seva compareixença davant la Comissió Judicial de la Cambra de Representants. Syed Farook i Tashfeen Malik, «es van radicalitzar abans de començar a mantenir una relació a través de les xarxes socials», va destacar el màxim responsable de l'FBI, que va situar al voltant de finals de 2013 l'intercanvi de comentaris extremistes de la parella.

Per part seva, el president dels EUA, Barack Obama, va assegurar que «en aquest moment» no existeix una amenaça «creïble» ni «específica» d'un possible atac terrorista al país, en destacar que entén la inquietud dels ciutadans, especialment després de la matança de San Bernardino.

Obama va visitar el Centre Nacional Contra el Terrorisme, situat a McLean (Virgínia), per rebre una actualització dels esforços realitzats per evitar atacs i protegir la seguretat nacional, quan milions de nord-americans preveuen viatjar pel país durant les vacances nadalenques.

El president dels EUA va emfatitzar que, des dels atemptats terroristes de l'11 de setembre de 2001, s'han adoptat «mesures extraordinàries» per «garantir» la seguretat dels nord-americans.

No obstant això, Obama va instar els ciutadans a «estar alerta» en referir-se al «nou rostre del terrorisme», exemplificat, segons va dir, en els atacants de Sant Bernardino. Aquest tipus de terroristes que no pertanyen a una cèl·lula organitzada són «més difícils de detectar», va comentar el president. Així mateix, Obama va demanar als nord-americans «no sucumbir a la por, perquè això és precisament el que els terroristes volen».