La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, haurà de seure a la banqueta dels acusats per la seva presumpta «negligència» en la gestió de fons públics després de la indemnització milionària concedida per l'Estat a l'empresari Bernard Tapie el 2007, quan era ministra d'Economia. Lagarde està imputada des de l'agost de l'any passat dins de la investigació oberta per determinar si hi va haver corrupció en l'atribució d'aquesta compensació de gairebé 404 milions d'euros per la venda de l'empresa d'equipament esportiu Adidas en els anys 90.

La Fiscalia francesa havia sol·licitat al setembre passat a la Cort de Justícia de la República que desestimés el cas, però la comissió d'instrucció d'aquest Tribunal ha apostat pel judici.

L'exministra va qualificar de «difícilment comprensible» la decisió i va defensar, en un comunicat en què també va anunciar que presentarà un recurs, que sempre ha actuat en benefici de l'Estat i dins del respecte a la llei, de manera que «no hi ha cap càrrec que se'm pugui imputar».

El cas es va produir el 1993, quan el llavors banc públic Crédit Lyonnais va vendre en nom de l'Estat francès Adidas, firma que havia estat expropiada a Tapie. Aquest va considerar anys més tard que l'Estat es va fer amb l'empresa per una quantitat molt inferior a la que realment valia, cosa que va marcar l'inici d'un complex litigi que dues dècades després va acabar en un tribunal privat d'arbitratge sota la presidència de l'exmandatari conservador Nicolas Sarkozy. En el cas també està imputats el que va ser el seu cap de gabinet el 2007 i actual president de l'empresa de telefonia Orange, Stéphane Richard, i el propi Tapie.