El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va insistir que correspon a Pedro Gómez de la Serna i no al PP decidir sobre la seva exclusió de la llista de candidats al Congrés, ja que és un assumpte de caràcter més ètic que legal. Segons el parer del ministre, Gómez de la Serna, que se sàpiga, «no ha comès cap il·legalitat», mentre que el tema de l'ètica queda en la consciència de cadascú i «ningú pot obligar-lo» a prendre cap decisió.

Catalá va afegir que el coneix des de fa «molts anys» i que el té per una persona «honesta, professional, amb valors i principis», que aquests dies està patint una «altíssima pressió» personal i de salut, fet pel qual considera que no tindrà una actitud de conservar el càrrec sigui com sigui.

«El PP no l'obliga a dimitir perquè som respectuosos amb les normes i respecte una persona que està a les llistes com a candidat només d'ell depèn aquesta decisió d'excloure's», va insistir.

Pel que fa a la conversa que li va ser gravada i que ha sortit publicada, el ministre va assenyalar que el dret a la informació és un dret fonamental, però també ho són els drets a la intimitat o l'honor, fet pel qual entén que si la difusió d'aquestes converses es considera il·legal «caldria obrir un procediment».

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va assenyalar que si el partit pensés que De la Serna hagués comès algun «il·lícit penal», hauria actuat «amb més rotunditat», si bé va recordar que sobre aquest cas no s'ha iniciat una investigació judicial. Cospedal va assenyalar que el PP ja ha obert un expedient disciplinari a Gómez de la Serna i a Gustavo de Arístegui, si bé va recalcar que han estat expedientats per les seves activitats privades.