El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va instar els que van donar suport a Junts pel Sí o la CUP a les eleccion catalanes a «omplir les urnes» amb vots per a Democràcia i Llibertat (DiL) el 20-D amb la finalitat de «barrar» el pas a un Govern del PP amb el suport de C's que anirà contra el «somni de Catalunya».

Mas va participar en l'últim míting de DiL al Centre de Convencions del Fòrum de Barcelona, amb la presència del cap de cartell electoral dels nacionalistes, Francesc Homs, així com d'altres candidats de la llista al Congrés i al Senat i de dirigents de CDC, Reagrupament i Demòcrates de Catalunya.

El líder de CDC va destacar que la generació present té una «responsabilitat històrica» i «no pot fallar ara no només en l'objectiu de la llibertat sinó en la consecució de la llibertat de Catalunya». «Es tracta d'aconseguir-ho, d'abraçar-ho, de fer-nos-ho nostre, es tracta d'això i per això tenim aquesta enorme responsabilitat», va assenyalar el president de la Generalitat en funcions.

De la seva banda, l'exdirigent d'Unió i impulsora de Demòcrates, Núria de Gispert, va rebre una aclamació del públic quan va expressar el seu desig que el candidat d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, no obtingui representació al Congrés dels Diputats.

Homs va pronosticar que demà trencaran els pronòstics dels «adversaris» i tornaran a demostrar que «Catalunya continua el seu camí ferm cap a la llibertat», encara que va voler destacar que això no s'aconseguirà sense els vots dels ciutadans.