Les forces de seguretat iraquianes, amb ajuda de l'aviació de l'Exèrcit i de la coalició internacional liderada per EUA, van alliberar ahir alguns barris de la ciutat oriental de Ramadi del control del grup gihadista Estat Islàmic (EI). Una font de seguretat de la província d'Al Anbar, la capital de la qual és Ramadi, va informar que es van aconseguir alliberar els barris d'Al Bakr i Al Dubat, al centre de la ciutat, i el d'Al Aramel, en el sud, després d'enfrontaments amb els gihadistes.

Aquests xocs van provocar la mort de 35 terroristes de l'EI i la detenció de 14 d'ells. Les forces de seguretat van destruir també alguns vehicles dels gihadistes i es van fer amb algunes de les seves armes i equipatges.

A més, les forces iraquianes, amb el suport de la seva aviació i de la coalició internacional, també van prendre el control de la zona d'Al Grishi, al nord de Ramadi, en uns combats en els quals van morir 18 terroristes i es van destruir sis vehicles amb explosius en el seu interior. En aquests xocs també van morir deu membres de les forces iraquians i altres nou van resultar ferits.

D'altra banda, les forces iraquianes van alliberar també el pont Al Qasem, al sud de Ramadi, en uns enfrontaments en els quals van morir 14 gihadistes i cinc integrants de les forces de seguretat. Així mateix, en un llançament de míssils de l'EI contra una seu militar al barri d'Al Adnaniya, a l'oest de Ramadi, van morir cinc militars i altres nou van resultar ferits.

La font de seguretat va afegir que l'EI el dia d'ahir encara estava prohibint als civils de Ramadi abandonar les seves cases i que l'Exèrcit els va demanar que portin banderes blanques i es dirigeixin a la unitat militar més propera per garantir la seva seguretat.

L'Exèrcit iraquià va començar ahir una ofensiva per alliberar el centre de la ciutat occidental de Ramadi, que des del maig passat està sota el control de l'EI.

El passat dia 8, les tropes iraquianes van recuperar el control de la zona d'Al Tamim, la regió més gran de Ramadi i situada al sud de la urbs, i van reprendre les àrees de Jamsa Quilo, a l'oest, i les d'Albufarash i Hoseiba al Sharquiya, situades al nord.

El Pentágon va assegurar ahir que, amb la intensificació dels combats per part de les Forces Armades de l'Iraq i amb el suport aeri nord-americà, la sortida dels gihadistes de l'EI de la ciutat de Ramadi és «inevitable». El portaveu de la missió nord-americana contra l'EI, el coronel Steve Warren, va dir que «la sort està canviant» i, encara que serà una batalla dura, Ramadi tornarà al control del Govern iraquià.