El Butlletí Oficial de les Corts Generals va publicar ahir les declaracions finals de béns, rendes i patrimoni d'un total de 213 diputats que han causat baixa amb la dissolució del Congrés i la convocatòria de les eleccions del passat 20 de desembre.

Es tracta de les declaracions de béns d'aquells diputats que, en no formar part de la Diputació Permanent del Congrés, van perdre la seva condició de parlamentaris amb la dissolució de les Corts i els béns dels quals i rendes han experimentat algun canvi des de la seva última publicació en el butlletí.

Han quedat fora d'aquest document els «primers espases» del Congrés en la X legislatura, ja que en la seva immensa majoria són membres de la Diputació Permanent, en funcions fins a la Constitució de les noves Corts el proper 13 de gener.

Entre els diputats que han renovat la seva declaració destaquen l'exministre socialista Jesús Caldera o la popular Cayetana Álvarez de Toledo, que ja no tornaran al Congrés.

Caldera declara la propietat d'accions de diferents societats com Ferrovial, Endesa o Repsol per valor de 343.000 euros, així com dos vehicles.

Álvarez de Toledo informa que, a més del seu sou com a diputada, ha percebut una mica més de 13.000 euros de la Fundació FAES, que presideix José María Aznar, pel seu càrrec de directora de l'àrea internacional.

Declara propietats a Madrid, França i Argentina, a més de la participació en dues finques rústiques a Toledo. Pel lloguer d'un d'aquests immobles a Madrid ha percebut 17.000 euros, i el seu saldo en comptes i altres fons és de 379.000 euros.

Una de les declaracions més exhaustives és la del diputat del PP i alcalde d'Algesires José Ignacio Landaluce. No rep cap quantitat pel seu lloc com a alcalde, encara que sí una mica més de 12.000 euros per les activitats en una empresa de la qual és accionista dedicada als reconeixements mèdics.

Landaluce, metge de professió, declara nou immobles, rendes de 28.000 euros en lloguers i més de 700.000 euros en participacions en diferents empreses, a més de prop de 300.000 euros en assegurances de vida i fons de pensions.

Un altre diputat que declara rendes d'activitats professionals és el socialista Àlex Sáez, que informa de la percepció de 46.000 euros pel seu despatx d'advocats, a més de la propietat de dos pisos a Girona i gairebé 100.000 euros en comptes i fons.

La declaració del també socialista José María Barreda detalla la propietat de quatre immobles i de dues finques rústiques al 51 per cent, una d'elles de 75 hectàrees a la província de Ciudad Real, a més de 12.000 euros en lloguers i 179.000 euros en comptes.

Irene Lozano, exdiputada d'UPyD i ara diputada electa del PSOE per Madrid, també ha informat d'«activitats professionals» que no detalla per les quals ha percebut una mica menys de 5.000 euros.

Per la seva banda, el diputat de CDC i portaveu d'Exteriors, Jordi Xuclà, informa de 257.000 euros en ?accions de l'empresa Xuclà Mecaniques Fluvià, fabricadora de maquinària per a la indústria alimentària.

Sabino Cuadra, d'Amaiur, declara ingressos per drets d'autor pel seu llibre Arrojado a los leones per una suma total de 1.367 euros, mentre que Andrea Fabra, del PP, detalla que té uns 2.000 euros en comptes corrents al costat del seu espòs i dos crèdits, a més de més de 100.000 euros en diversos fons de pensions.