El candidat d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, va picar ahir l'ullet al líder del PSOE, Pedro ?Sán?chez, perquè aquest lideri un pacte d'esquerres tot assegurant que «hi ha prou majoria a l'esquerra del PP per fer lleis en benefici del país».

En declaracions a la Cadena SER, Garzón, que va obtenir dos diputats per Madrid el passat diu?menge, va supeditar qualsevol acord al compromís ferm al voltant d'un programa polític que, entre altres coses, prevegi la derogació de les dues últimes reformes laborals que s'han fet, de la llei d'Educació, de la coneguda com a «llei Mordassa» així com la modificació de l'article número 135 de la Constitució.

Garzón considera que, ara mateix, «el programa és el més important», i posa com a exemple Ciutadans, que «ha parlat de l'expropiació d'habitatges als bancs». «Sumant tot el que hi ha a l'esquerra del PP i Ciutadans, hi ha polítiques compartides. Aquesta és l'oportunitat», va assenyalar.

«No» al president independent

Això sí, el líder d'Izquierda Unida va rebutjar la proposta formulada per Podem de triar com a president un independent de prestigi aliè als partits polítics. «No m'agrada, perquè suposa introduir una cultura política tecnòcrata que pressuposa que es pot triar gent suposadament no ideologitzada i que no ha passat per les urnes», va considerar Garzón.