El PP veu bé a priori el pacte a tres bandes que proposa C´s

Martínez-Maillo creu que hi ha marge perquè els defensors de la unitat d'Espanya arribin a acords

27.12.2015 | 00:00
Martínez-Maillo va assistir a la festa del Zangarrón de Sanzoles.
Martínez-Maillo va assistir a la festa del Zangarrón de Sanzoles.

El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, valora positivament la proposta de pacte constitucionalista feta per Ciutadans: "La música sona bé", assegura. Tot i això, adverteix que caldrà esperar a demà, a la reunió que han de mantenir Mariano Rajoy i Albert Rivera, per veure el contingut exacte de la proposta i que el líder de Ciutadans pugui explicar "a què es refereix amb aquest gran acord".
Martínez-Maillo assegura que el PP està disposat a arribar a acords que comportin estabilitat i estiguin basats en la Constitució, la unitat d'Espanya, la igualtat de tots els espanyols i la sobirania nacional. Després que Rajoy obtingués un "no" de Sánchez en la seva primera reunió, el vicesecretari d'organització del PP considera que "hi ha marge per seguir parlant i negociant" i aconseguir que "fructifiquin" els acords.
Martínez-Maillo també es refereix al PSOE, tot i que sense citar-lo, a l'advertir a la resta de partits que "no tinguin la temptació" de, "després d'haver perdut les eleccions", arribar a acords o pactar "amb aquells que plantegen el dret d'autodeterminació a Catalunya". En aquest sentit, el representant popular opina que hi ha marge i espai suficient per al diàleg i per arribar a un acord amb els partits que creuen en la unitat d'Espanya.
En una línia similar, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, demana al PSOE que tingui "alçada de mires" a l'hora de plantejar-se els pactes. "En aquests moments, el nostre país necessita alçada de mires i això és el que ens demanen els espanyols a tots els partits", va indicar. "A partir d'aquí, el que faci el PSOE és cosa seva. Ells són els que han decidir qui pren la decisió", va afegir.

Oblidar els interessos personals
Tot i que no es voler ficar en la vida interna d'altres partits, va demanar que "els interessos personals i partidistes estiguin per darrere d'Espanya i del futur dels espanyols, i que prevalguin el futur, l'estabilitat, la convivència, el desenvolupament econòmic i la creació dels locs de treball".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Domènech destaca la preocupació del monarca per la qüestió catalana

El portaveu d´En Comú Podem i el Rei dediquen al procés sobiranista bona part de la seva reunió

El Consell Nacional del PSC?ratifica que votarà en contra d´investir Rajoy

El Consell Nacional del PSC?ratifica que votarà en contra d´investir Rajoy

La gestora del?PSOE adverteix que la decisió suposa una «ruptura unilateral en la lleial i exitosa...

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

El debat d'investidura començarà aquest dimecres i acabarà previsiblement dissabte

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica no accepta tampoc que es divideixin entre...

Enllaços recomanats: Premis cinema