Un centenar d'efectius de la Guàrdia Civil romanien, ahir, a Roquetas de Mar (Almeria). Estaven situats prop del carrer, on abans d'ahir va ser trobat mort un home de 42 anys de Guinea Bisau. El mort havia estat apunyalat en el decurs d'una discussió de trànsit. Els efectius estaven al lloc dels fets per tal d' evitar la repetició dels aldarulls que van tenir lloc després del succés.

Així ho va indicar als mitjans Francisco Jiménez (coronel de la Guàrdia Civil de la Comandància d'Almeria). Ho va fer el decurs d'una visita al lloc dels fets, vigilat per un dispositiu, en el qual van participar agents de la Província i dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil provinents de Sevilla i València. Ahir, esperaven l'arribada de reforços de Madrid.

Per la seva part, el subdelegat del Govern a Almeria, Andrés García Lorca va assegurar: "La seguretat al barri de Cortijos de Marín és d'absoluta normalitat, encara que s'hi mantingui la vigilància policial per tal de preveure possibles rebrots".

En declaracions als mitjans, després dels actes de Dia del Pendó a Almeria, García Lorca va insistir que la situació era de normalitat i que els incidents d'abans d'ahir a la tarda s'havien acabat. "Patrullem per l'interior del nucli urbà de Roquetas de Mar per si hi hagués alguna repetició, però ara mateix no s'hi veu cap problema immediat", va afegir.

En aquest sentit, el subdelegat va dir que es mantenia la vigilància als habitatges de les famílies d'etnia gitana. Va prosseguir: "Ara només pensem en enterrar-lo o en repatriar-lo". Va afirmar en relació al ciutadà de Guinea Bisau mort a la baralla de trànsit d'abans d'ahir i causa d'aldarulls.

A més. Francisco Jiménez va imformatrque la Guàrdia Civil no ha detingut cap persona relacionada amb l'homicidi. Així com -segons ell-, tampoc han detingut cap participant en els aldarulls. "Van ser mínims -va valorar- per una població subsahariana de 3.000 persones". Va defensar que no hi van participar ni 30 persones, menys de l'1 per cent.

Aldarulls

Els aldarulls van començar al voltant de les set de la tarda d'abans d'ahir. Van ser focs incontrolats als contenidors d'escombraries i en d'altres elements del mobiliari urbà. Quan va avançar la nit, els aldarulls van acabar, segons van apuntar fonts de l'Institut Armat i veïns del barri.

En aquesta zona, al carrer Valle de Orotava, va ser troba mort el guineà per causa d'haver estat agredit per una o més persones d'etnia gitana. Per això, hi van establir un cordó policial.