El diputat electe de Democràcia i Llibertat per la circumscripció de Girona Jordi Xuclà ha estat avui el primer diputat a presentar les seves credencials com a nou parlamentari al Congrés.

Xuclà, diputat de CiU al Congrés des del 2004, no podia creure's que fos el primer a complimentar aquests tràmits que culminaran el pròxim 13 de gener amb el jurament o promesa del càrrec.

Des de la setmana passada, el Congrés ja ho tenia tot preparat per rebre els diputats elegits en les eleccions del passat 20 de desembre i que tenen fins al 13 de gener, data de constitució de les Corts, per presentar les seves credencials a la Cambra baixa.

En la seva primera visita al Congrés, els diputats han de complimentar diferents tràmits administratius, com presentar la declaració de béns i activitats, paperassa relacionada amb la retenció de l'IRPF, o l'alta de la nova línia de telèfon i de correu electrònic corporatiu.

També se'ls fa una fotografia per acompanyar la seva fitxa de diputat a la pàgina institucional del Congrés.

A més de Xuclà, alguns dels primers que passaran per la Cambra baixa seran la resta dels seus companys de Democràcia i Llibertat, les sigles amb les quals CDC s'ha presentat a les eleccions.

Els vuit nous diputats i els sis senadors de la formació sobiranista encapçalats per Francesc Homs posaran aquesta tarda a la Porta dels Lleons abans de mantenir una reunió del grup.