Més de cinquanta incendis cremen el nord d'Espanya. En concret, Cantàbria registra 25 incendis i Astúries, 20 més. Així mateix, Navarra va donar ahir per extingit un foc que va cremar 50 hectàrees.

Els incendis forestals actius a Cantàbria es trobaven en zones altes de muntanya, allunyats dels nuclis de població, segons va informar el Govern de la comunitat. Els incendis de més magnitud es localitzen a Barcena Mayor, on dissabte es va originar el foc en un lloc de difícil accés; a San Juan de Raicedo, a la vall de Iguña; a la muntanya Ojebar (Rasines), i a La Llastra, a Tudanca. Malgrat el nombre de focus registrats a Cantàbria, on bufa vent sud i on no ha plogut des de fa setmanes, cap dels incendis comporta riscos per a les persones, perquè es localitzen en zones altes allunyades dels nuclis de població.

Vint incendis forestals romanien actius a Astúries a primera hora de la nit, dotze d'ells sense controlar pels serveis i brigades d'extinció del Principat. Les previsions meteorològiques apunten per avui l'absència de pluges i la presència de vents de component sud que poden arribar a aconseguir ratxes de cent quilòmetres per hora, la qual cosa pot afavorir la propagació de focs i, per tant, dificultar l'extinció dels incendis encara actius.