El jutge del cas Púnica, Eloy Velasco, ha denegat la petició de llibertat de l'exconseller madrileny Francisco Granados després que es trobés un maletí amb gairebé un milió d'euros en un altell a casa dels seus sogres, que va ser escorcollada el passat dia 18. El magistrat al·lega aquesta raó per rebutjar la sol·licitud de Granados, que és l'únic imputat de la trama corrupta Púnica que roman a la presó al costat del seu exsoci David Marjaliza, encara que aquest sortirà pròximament, un cop pagui la fiança de 100.000 euros que li va imposar el jutge per col·laborar amb la justícia.

Velasco va ordenar l'escorcoll de l'habitatge dels sogres de Granados a Valdemoro (Madrid) el passat dia 18 i durant el mateix es va trobar un maletí amb gairebé un milió d'euros en metàl·lic guardat al dormitori del matrimoni, a l'interior de l'altell d'un armari.

Davant la troballa del maletí, Velasco va cridar a declarar el dia 21 els pares de la dona de Granados en qualitat d'imputats d'un delicte de blanqueig de capitals i ells van afirmar que els diners no eren seus, encara que no van donar cap explicació convincent d'on procedien.

Dos dies abans de l'escorcoll, el 16, el jutge va imposar una fiança de 100.000 euros a Marjaliza per sortir de presó, on porta ingressat, juntament amb Granados, des el 31 d'octubre de al 2014. Marjaliza va presentar la setmana passada una finca de la seva propietat per cobrir la fiança i el jutjat ha designat un pèrit perquè la taxi, després del que decidirà si accepta l'immoble com a pagament i deixar-lo en llibertat.

Després d'aixecar parcialment el secret de sumari el passat juny, el jutge manté sota secret la part del cas sobre la confessió de Marjaliza.