La Policia Nacional ha alliberat a Dos Hermanas (Sevilla) un home, de 59 anys, a qui els seus germans obligaven a viure tancat en un colomar de tres metres quadrats en condicions inhumanes, i ha detingut els seus germans, de 76 i 61 anys, encarregats de la seva custòdia. Les investigacions van començar com a conseqüència d'una trucada rebuda per la Policia en la qual es denunciava que un home en estat ebri es trobava causant molèsties en un establiment de la localitat sevillana de Dos Hermanas.

Els agents van acompanyar l'home, de 76 anys, al seu domicili, i un cop dins van comprovar que hi havia una porta al final d'un passadís tancada amb una cadena tipus pitó i un cadenat, on, segons va confessar l'home, vivia el seu germà, que té problemes mentals i per la seva seguretat el mantenien aïllat.

Al domicili vivia una altra germana, de 61 anys, que va confessar als agents que ella s'encarregava de donar aliment, higiene i medicaments als seus germans, i va confirmar que a causa dels seus problemes mentals mantenien aïllat el seu germà, la pensió de 1.000 euros mensuals del qual administrava ella mateixa.

Els agents van sol·licitar als dos germans que obrissin la cadena i la porta per poder comprovar l'estat del seu germà, i un cop van travessar la porta van trobar-ne una altra amb una travessa de fusta encaixada que impedia l'accés.

Després de franquejar les dues portes van observar una escala ruïnosa i estreta que pujava fins a una mena de colomer. En entrar al cau sense sostre d'uns tres metres quadrats, van trobar un home completament nu, estirat en un matalàs i en un estat de salut i higiene lamentable. Afegeix la policia que les condicions del lloc eren insalubres, amb ampolles i cubs on feia les seves necessitats.