El Partit Popular ha acceptat la baixa de militància de Gustavo de Arístegui i ha proposat la no adscripció del diputat electe Pedro Gómez de la Serna al grup popular del Congrés. El Comitè de Drets i Garanties del PP es va reunir i va obrir expedient disciplinari a Gómez de la Serna. L'instructor de l'expedient serà Francisco Molinero, membre del Comitè de Drets i Garanties del PP.

La direcció del grup parlamentari Popular del Congrés dels Diputats va fer públic després un comunicat en què fa seva la proposta del Comitè de Drets i Garanties. Així, va confirmar que no adscriurà com a membre d'aquest grup Pedro Gómez de la Serna mentre romangui obert l'expedient disciplinari.

Gómez de la Serna va presentar ahir al Congrés les seves credencials com a nou parlamentari, encara que no va aclarir si pensa prendre possessió del seu escó. El diputat electe es va limitar a remetre's al comunicat que va fer públic dilluns a la nit, en què afirmava que no recollir la seva acta «hauria estat un menyspreu als ciutadans de Segòvia», província per la qual va concórrer a les eleccions com a número dos del PP, i on va denunciar que és objecte d'«un linxament públic sense precedents a Espanya» per «una venjança personal».

Comissions milionàries

Així va fer referència a les informacions segons les quals ell mateix i l'exambaixador Gustavo de Arístegui haurien cobrat comissions milionàries a l'estranger per aconseguir contractes per a empreses espanyoles de governs d'Àfrica i Llatinoamèrica. Després d'aquestes acusacions, el Comitè de Drets i Garanties del PP els va obrir un expedient disciplinari a tots dos.

El president del Congrés, Jesús Posada, va defensar que Gómez de la Serna hauria d'haver renunciat a renovar el seu escó, però que en no fer-ho és molt probable que hagi d'anar al Grup Mixt.