La policia turca va detenir dos suposats gihadistes de l'autoanomenat Estat Islàmic que planificaven cometre atemptats suïcides a Ankara durant la celebració del Cap d'Any. No s'ha concretat la nacionalitat dels detinguts, però sí que s'ha comprovat que van entrar a Turquia procedents de Síria.

Durant una batuda al barri de Mamak, a Ankara, la policia va trobar els dos sospitosos en possessió de sengles armilles bomba, preparades amb explosius per immolar-se. Es va poder confirmar que els dos arrestats estan vinculats a l'Estat Islàmic.

Els explosius estaven carregats de boles de rodament i barretes metàl·liques per causar més mal, el mateix sistema emprat en altres tres atemptats perpetrats per membres de l'Estat Islàmic a Turquia. La policia considera que els dos gihadistes tenien previst immolar-se durant la celebració del Cap d'Any a la cèntrica plaça de Kizilay i els carrers adjacents, zona comercial i d'oci on acudeixen milers de persones.

Per altra banda, diversos militars i policies belgues van mantenir una orgia en una comissaria durant el període en què Brussel·les va estar en alerta màxima per risc d'atemptat terrorista. Vuit soldats i dues dones policies van participar presumptament en l'orgia a la comissaria del districte de Ganshoren, situada a pocs minuts de Molenbeek, on van tenir lloc diverses batudes policials.

Els gihadistes que van cometre els atemptats de París el 13 de novembre van estar coordinats en temps real per telèfon amb almenys un interlocutor, que no ha estat identificat i que era als voltants de Brussel·les. Le Monde va revelar aquest i altres detalls sobre l'operatiu dels terroristes a partir dels prop de 6.000 actes que han redactat els investigadors i que suggereixen que un dels membres de l'equip actualment fugat, Mohammad Abrini, podria haver-se encarregat d'aquesta missió de coordinació. L'anomenat «comando de les terrasses» va estar en contacte telefònic amb un mòbil.