Dues persones van morir i set van resultar ferides en el tiroteig que va tenir lloc en un cèntric pub de Tel Aviv, mentre a l'hora de tancar aquesta edició continuava la persecució de l'atacant pels carrers de la ciutat. Dos dels ferits van ser ingressats en estat crític en hospitals de la ciutat, segons el portaveu del servei d'emergència, Zaki Heller.

L'atacant és un àrab de la Galilea la identitat del qual és coneguda pels serveis de seguretat gràcies a la identificació que va facilitar el seu propi pare. La identitat de l'individu està sota secret de sumari, però els mitjans locals van difondre imatges de la càmera d'una petita botiga en què se'l distingeix amb bastanta claredat. Va ser mitjançant aquestes imatges que va ser reconegut pel seu propi pare, que va trucar a la policia per explicar de qui es tractava. És un home de 29 anys natural de Wadi Ara, a la Galilea inferior.

El succés va tenir lloc al popular carrer Dizengof, en ple centre, quan almenys un atacant armat va disparar amb un subfusell automàtic contra els clients, en un moment en què l'establiment estava ple per ser el primer dia del cap de setmana local i Any Nou.

«Estava a la botiga dels meus pares, i de sobte vam veure gent corrent i es va sentir un tret rere l'altre. Vam córrer als serveis per amagar-nos i ens vam tancar», va explicar Sara. Testimonis van relatar que l'atacant era de grans proporcions físiques, vestia un guardapols gris i anava emmascarat amb un passamuntanyes.

Aproximadament cap a les tres de la tarda hora local va obrir foc contra els clients en general, i no contra cap persona en particular, cosa que indueix la policia a pensar que podria tractar-se d'un atac terrorista i no d'un ajust de comptes entre mafiosos. Un dels testimonis va declarar als agents que va fer una desena de trets, un a un, amb un fusell AK-47 kalàixnikov.

No obstant això, les imatges d'una càmera del propi local mostren amb claredat que no es tracta d'aquesat arma sinó d'una altra automàtica més curta, una mini-Uzi o Karl Gustav. Hi va haver trets des d'una altra direcció, però es desconeix si eren d'algun client armat que va respondre a l'atemptat o d'un segon atacant.