Militars francesos del dispositiu antiterrorista que protegien la mesquita de Valence, al sud-est del país, van ferir a trets de gravetat l'ocupant d'un cotxe que els va atacar, mentre un altre home va rebre una bala perduda. El conductor del vehicle, que va ser identificat i no tenia antecedents, va rebre trets en un braç i una cama i va ser hospitalitzat d'urgència, encara que la seva vida no està en perill.

Un dels soldats també va resultar ferit lleu en rebre l'impacte del vehicle, mentre que un home de 72 anys que es trobava als voltants rebre una bala a la panxa i va haver de ser operat, va explicar l'alcalde de Valence, Nicolas Daragon.

L'alcalde va explicar que el vehicle es va abraonar contra els quatre militars que estaven de guàrdia davant de la mesquita entre dos serveis religiosos, fet pel qual hi havia bastants fidels al voltant. Primer es va estampar contra un automòbil que estava aparcat al costat dels militars, i després va fer marxa enrere per carregar contra els uniformats, que després de les advertències van obrir foc.

L'alcalde va insistir que l'home, que va actuar sol, no era una persona coneguda pels habituals de la mesquita i que portava un cotxe amb matrícula d'un altre departament. Les autoritats van insistir que no es tenia constància d'amenaces contra la mesquita.

Investigació oberta

Els ministres francesos d'Interior, Bernard Cazeneuve, i Defensa, Jean-Yves Le Drian, van mostrar el seu «ple suport» als militars objecte de l'agressió. Cazeneuve i Le Drian van destacar en un comunicat conjunt que els soldats van replicar amb «trets de defensa» i que «correspondrà a la investigació establir les motivacions precises de l'autor».

Prop de 10.000 militars participen en la missió Sentinelle posada en marxa després dels atemptats gihadistes perpetrats a París al gener, i reforçats després dels atacs de novembre.